Aid in Action

Aid in Action sponser 184 elever som går på secondary school (alder 15-18 år). Til sammen har vi sponset 330 elever siden vi startet sponsorprogrammet i 2009.

Elevene går på 16 forskjellige skoler som ligger i Yatta district i Machakos County i Kenya. Beløpet på 100 kroner per elev går til å dekke mesteparten av skolepengene. Alle elevene får frokost og varm lunsj på skolen. For å motivere og øke eierskapet til utdanningen må elevene og deres familier betale en liten egenandel.

Vil du sponse en eller flere elever med 85 kr i måneden per elev?

Vil du sponse en eller flere elever med 100 kr i måneden per elev?

Nye elever som trenger støtte

I november 2015 blir et elevkull med 15-åringer ferdige med barneskolen og ønsker å starte på videregående skole i januar 2016 (secondary school). Vi ønsker å støtte de ungdommene som er i en svært dårlig økonomisk situasjon (for eksempel fordi de er foreldreløse) og trenger hjelp for å komme seg videre. Da trenger vi din hjelp!

Per måned koster skolegang, skolemat og støtte til bøker:

100 kroner for en elev
200 kroner for to elever
300 kroner for tre elever. 

 

Vil du sponse en elev eller flere så er det to måter å gjøre dette på:

  1. Gi et enkeltbeløp til kontonr. 9680.39.66416
  2. Bli fastgiver: Fyll ut AVTALEGIROBLANKETT og sett et fast beløp på 100 kr i måneden eller mer, og du er med og sikrer at eleven får fullføre videregående skole.

Fordeler med å bli fast giver:

Vi oppfordrer deg til å bli fast giver! Det sparer noe av arbeidsbyrden og gir forutsigbarhet for Aid in Action og for elevene som får starte på skolen. Dersom du registrerer deg med avtalegiro vil beløpet du gir bli innmeldt til Skatteetaten. På denne måten kan du få skattefritak for inntil 20 000 kroner per år. Registrer deg her for skattefritak.

TAKK til alle som gir!

Justus Mule Muimi hadde ikke råd til å gå videregående, men gjennom våre sponsorer fikk han fullføre skolen i 2012. Da hadde han de beste resultatene av elever på totalt 55 skoler! Nå har han fått jobb i Kenya og tjener fem ganger så mye som lærerne sine! Sånne resultater motiverer og tiltrekker mange nye flinke elever.
Se intervju med Justus.

Vi følger elevene også etter at de har fullført videregående skole. De fleste av disse ønsker å studere videre så de kan få den jobben de drømmer om, som for eksempel Joseph. Han fant ut at han i mellomtiden kunne starte sin egen lille butikk på markedet i hjembygda. Her er videoklipp hvor Joseph viser fram sin nye business:

NB! Ikke noe av det du gir vil gå til administrasjonen i Norge. Dette er mulig fordi alle som arbeider for Aid in Action gjør det på frivillig basis. Vi behøver ikke forandre verden for disse ungdommene – men vi kan! Håper du blir med på laget!

Her er bilder av elever vi sponser fra Ngumbulu Secondary School: 

Elevene som vi sponser i klasse / form 2.

Elevene som vi sponser i klasse / form 2 (April 2014).

Elevene som vi sponser i klasse / form 3.

Elevene som vi sponser i klasse / form 3 (April 2014).

Elevene som vi sponser i klasse / form 4.

Elevene som vi sponser i klasse / form 4 (April 2014).

 

Litt om skoleprosjektet i Gombolo

 

I Kenya er Primary School gratis, mens Secondary School (videregående skole) koster penger. For en elev, koster et år på skolen 1000 kroner. Dette inkluderer skolepenger, nødvendig skolemateriale og måltider til skolen. Elevene som gjør det svært godt på Secondary school kan bli sponset av myndighetene for å begynne på universitetet i Nairobi.

Hvorfor er utdannelse viktig?

Vi ser det er viktig at elevene får fullføre skolen for å kunne:

– Fatte fornuftige beslutninger
– Skaffe inntekstgivende arbeid, innovere.
– Komme tilbake med kunnskap for å hjelpe landsbyen.

Bakgrunn om Kenya

Republikken Kenya er et land ved ekvator i Øst-Afrika. En stor del av landet var tidligere britisk koloni fram til 1963 under navnet Britisk Østafrika. Det grenser mot Tanzania i sør, Uganda i vest, Sør-Sudan i nordvest, Etiopia i nord, Somalia i nordøst og det indiske hav i sørøst.

Viktige importvarer er olje, jern, plast og maskiner. Viktige eksportvarer er kaffe, frukt, te og sement. De viktigste handelspartnerne er USA, Storbritannia, Tyskland, Japan og Uganda.

Kenya har et rikt dyreliv og en fantastisk natur, noe som har gjort at landet har utviklet seg som et turistmål.
Kenyas befolkning på 41 millioner (2011) mennesker vokser meget raskt, og består av en rekke ulike folkegrupper og språk.

Som hovedspråkgruppe er bantuene mest tallrike, som i det meste av øst- og sør-Afrika. Den største språkgruppen er bantu-gruppen Kikuyu/Meru/Embu, som utgjør 28% av befolkningen. Deretter følger Luhya (12%), Luo (11%), Kalenjin-språklige grupper (8%), Kamba (8%), Kisii (5%) og Maasai/Samburu i sør (2,7%). Ulike fjell-stammer utgjør ialt 10% (Kilde: CIA Fact book, Economist, Wikipedia

Les mer på sidene til Verdensbanken.

Kontakt
Aid in Action
v/ Anne Louise Hübert
Dalsnaret 6 B, 1168 Oslo, Norway
Org. nr. 996281159
+47 45619903
annelouise@aidinaction.com
Følg oss
Gi en gave til Aid in Action
Bankkonto 9680.36.48899.

Gi et bidrag direkte på Internett med debet- eller kredittkort via Paypal (PayPal-konto er ikke nødvendig):


Paypal tar 2,80 kr + 3,4% av gavebeløpet i gebyr. Vi oppfordrer deg til å sende penger via bank, engangsbeløp eller pr. avtalegiro.