Aid in Action

Få skattefritak for din gave her!

December 3, 2015adminNyheter

Både privatpersoner og bedrifter får skattefradrag for gaver fra 500 – 30.000 kroner!

De som gir via avtalegiro blir automatisk registrert for skattefritak. Hvis du har endret adresse, er det fint om du vil oppdatere denne i samme skjema.

Klikk på denne linken og fyll inn detaljene, så ordner vi resten! Takk for din støtte til Aid in Action!

PostItlapp skattefritak

Sjekk ut skolen vår – Edustep Kyua Academy!

August 14, 2015adminNyheter

Her får du en omvisning på Aid in Actions nye skole som ligger i Machakos County i Kenya.
Edustep Kyua Academy er vår første skole som åpnet i januar 2015. Vil du vite mer så sjekk ut våre nettsider eller se www.edustep.net

Nytt om regnvannsamling

Våren 2015 jobber vi i Aid in Action videre med vannsamlingsprosjekter i Kenya. Det går i hovedsak ut på å gi familier muligheten til å kjøpe vanntanker på 5 års nedbetaling slik at de kan samle regnvann fra bølgeblikk-takene sine. Videre samler vi regnvann på barnesenterne våre og på skoler.

I disse dager er det nok en gang delt ut vanntanker på nedbetaling til en rekke familier, i denne omgang er fokuset i Kyua, en av mange landsbyer i Øst-Kenya der Aid in Action har startet med utviklingsprosjekter. Vi får mange rapporter fra familier som er kjempefornøyde med de nye mulighetene vanntankene gir dem. Etterspørselen etter flere vanntanker er stor.

Masteroppgave med resultater!
Magnus Kile Andersen som skrev masteroppgave om vannsamling for Aid in Action i 2014 har vært tilbake i Kenya i mars 2015 for å følge opp prosjektet. Under dette besøket har han blant annet fokusert på å forbedre produksjonen av takrenner som samler vannet fra takene. Han har også satt igang et test-prosjekt blant 6 familier for å optimalisere vannsamlingen og for at disse skal gå foran som et godt eksempel for andre. Ferske rapporter viser at disse går strålende og at familiene allerede har nytt godt av vannet de har samlet i løpet av årets første uker med regn.

Hovedsponsoren til dette vannsamlings-prosjektet er det norske entreprenørfirmaet Betonmast. Vi er utrolig glade for å ha både dem, Magnus Kile Andersen og Ingeniører Uten Grenser Norge med på laget!

Hvis du vil lese mer om Magnus sitt arbeid med vannsamlingen i Kenya og masteroppgaven han har skrevet, se her! Magnus fikk for øvrig A – det vil si toppkarakter – på masteroppgaven sin! :-)

Vi behøver ikke forandre verden – men sammen kan vi gjøre det!

 

Vanntanker til nye 185 familier

January 29, 2015adminNyheter

Takket være pengegaver fra entreprenørfirmaet Betonmast kan Aid in Action forsyne 185 nye familier i Kenya med vanntanker. Men ingen familier får en vanntank gratis med seg hjem.

Betonmast_sponser_vanntank

Vann fra tak og demninger
Vannsamlingsprosjektet ble startet i 2013 i Gombolo, i Kenya, i samarbeid med Ingeniører uten grenser. På oppdrag av Aid in Action har to masterstudenter fra NTNU i Trondheim forsket på vannsamling i Gombolo og kartlagt regnforholdene i området. De har sett på ulike løsninger for effektiv vannsamling og rådet lokalbefolkningen til å samle vann fra takene og til å grave demninger – noe vi nå jobber mye med.

Vanntanker på nedbetaling
Ingen familier i Kenya får en vanntank gratis med seg hjem. Alle som skal være med på prosjektet må skrive en kontrakt om at de skal betale den ned i fem runder fordelt på fire år. For å få utlevert tanken må de betale 1/5 av vanntankens verdi. Familie kan velge størrelse på vanntankene ettersom de har råd til å betale. Les mer om vannsamlinsprosjektet her.

Per i dag har vi fire størrelser å tilby familiene:

  • 200 Liters tønne
  • 1000 Liters vanntank
  • 5000 Liters vanntank
  • 10 000 Liters vanntank

De store vanntankene blir levert med takrenner som produseres på utviklingssenteret i Gombolo.

Rent vann til flere 
Når familiene betaler ned vanntankene, får samtidig utviklingssenteret i Gombolo mulighet til å kjøpe flere og flere vanntanker – dette gjør at vannsamlingsprosjektet går videre av seg selv og kan hjelpe flere og flere mennesker å få tilgang på rent vann fra sine egne tak.

Til sammen har vi nå fått 330 000 kroner til vannsamling av Betonmast (155 000 kroner julen 2013 og 175 000 kroner julen 2014). På vegne av alle familiene som får vanntanker ønsker vi i Aid in Action å rette en stor takk til Betonmast for pengene de har gitt og til studentene på NTNU som har hjulpet oss å vurdere hvilke løsninger som passer best i Gombolo!

Edustep Kyua Academy

October 29, 2014adminNyheter, Prosjekt Kenya

Aid in Action har åpnet sin første barneskole, Edustep Kyua Academy!

18. oktober 2014 var det avduking og lansering av Edustep Kyua Academy i Kenya. Til stede var representanter fra lokale myndigheter, politikere, presse, kenyanske pop-stjerner (!) med flere. Rektor er nå ansatt og fram mot skolestart 6. Januar 2015 vil han jobbe med rekruttering av dyktige lærere og motiverte elever. Skolen er i sin helhet sponset av Ingrid og Reynir Indahl som du kan lese mer om her!

Skole-med-logo-1_rev

141020unveiling_Principle_Nzau_being_introduced

Også et hjem for foreldreløse

Vi jobber for at Edustep Kyua Academy skal være så bra og få et så godt rykte i Kenya at velstående kenyanske familier ønsker å sende barna sine til skolen vår (og betale for skolegangen). Målet vårt på sikt er at inntektene fra de velstående også skal rekke til å kunne dekke kost, losji og utdanning til foreldreløse barn som trenger et hjem og noen som bryr seg om dem. På denne måten lager vi et barnehjem som ikke vil være avhengig av støtte fra Norge for å kunne driftes.

Se video med omvisning på skolen

Sjekk vår nettside www.edustep.net

Gladebarn1

For flere nyheter klikk her!

900 smultringer bakes hver dag

October 12, 2014adminNyheter, Prosjekt Kenya

Helt siden Utviklingssenteret sto ferdig bygget i 2013 har vi tatt i bruk “bakeriet” på senteret.

I juli i år ansatte vi Geoffrey som er utdannet innen industriell matproduksjon. Siden da har produksjonen virkelig tatt seg opp. De baker nesten hver dag og ofte over 900 smultringer på én dag! Alle blir solgt.

Siden Geoffrey er godt utdannet, får han ganske høy lønn. Vi jobber med å få en god balanse med produksjonen og økonomien slik at vi får en “break even” med bakingen. Målet er å kunne øke fortjenesten slik at vi kan investere videre i matproduksjonen. Med tempoet vi har nå ser det lovende ut.

Vi har foreløpig valgt å ikke investere i dyrere utstyr, fordi vi vil se at de klarer å tjene penger først. Vi venter også litt med å starte juice-produksjon, og bruker smultringer som en test for å se om Geoffrey og resten klarer å lede alt på en god måte. Så langt er vi godt fornøyd!

Bakeriet på utviklingssenteret i Gombolo.

Bakeriet på utviklingssenteret i Gombolo.

Baketeamet på Gombolo utviklingssenter.

Baketeamet med 4 ansatte.

Damaris

Damaris

David

David

Kontakt
Aid in Action
v/ Anne Louise Hübert
Dalsnaret 6 B, 1168 Oslo, Norway
Org. nr. 996281159
+47 45619903
annelouise@aidinaction.com
Følg oss
Gi en gave til Aid in Action
Bankkonto 9680.36.48899.

Gi et bidrag direkte på Internett med debet- eller kredittkort via Paypal (PayPal-konto er ikke nødvendig):


Paypal tar 2,80 kr + 3,4% av gavebeløpet i gebyr. Vi oppfordrer deg til å sende penger via bank, engangsbeløp eller pr. avtalegiro.