Aid in Action

Nytt om regnvannsamling

Våren 2015 jobber vi i Aid in Action videre med vannsamlingsprosjekter i Kenya. Det går i hovedsak ut på å gi familier muligheten til å kjøpe vanntanker på 5 års nedbetaling slik at de kan samle regnvann fra bølgeblikk-takene sine. Videre samler vi regnvann på barnesenterne våre og på skoler.

I disse dager er det nok en gang delt ut vanntanker på nedbetaling til en rekke familier, i denne omgang er fokuset i Kyua, en av mange landsbyer i Øst-Kenya der Aid in Action har startet med utviklingsprosjekter. Vi får mange rapporter fra familier som er kjempefornøyde med de nye mulighetene vanntankene gir dem. Etterspørselen etter flere vanntanker er stor.

Masteroppgave med resultater!
Magnus Kile Andersen som skrev masteroppgave om vannsamling for Aid in Action i 2014 har vært tilbake i Kenya i mars 2015 for å følge opp prosjektet. Under dette besøket har han blant annet fokusert på å forbedre produksjonen av takrenner som samler vannet fra takene. Han har også satt igang et test-prosjekt blant 6 familier for å optimalisere vannsamlingen og for at disse skal gå foran som et godt eksempel for andre. Ferske rapporter viser at disse går strålende og at familiene allerede har nytt godt av vannet de har samlet i løpet av årets første uker med regn.

Hovedsponsoren til dette vannsamlings-prosjektet er det norske entreprenørfirmaet Betonmast. Vi er utrolig glade for å ha både dem, Magnus Kile Andersen og Ingeniører Uten Grenser Norge med på laget!

Hvis du vil lese mer om Magnus sitt arbeid med vannsamlingen i Kenya og masteroppgaven han har skrevet, se her! Magnus fikk for øvrig A – det vil si toppkarakter – på masteroppgaven sin! :-)

Vi behøver ikke forandre verden – men sammen kan vi gjøre det!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Kontakt
Aid in Action
v/ Anne Louise Hübert
Dalsnaret 6 B, 1168 Oslo, Norway
Org. nr. 996281159
+47 45619903
annelouise@aidinaction.com
Følg oss
Gi en gave til Aid in Action
Bankkonto 9680.36.48899.

Gi et bidrag direkte på Internett med debet- eller kredittkort via Paypal (PayPal-konto er ikke nødvendig):


Paypal tar 2,80 kr + 3,4% av gavebeløpet i gebyr. Vi oppfordrer deg til å sende penger via bank, engangsbeløp eller pr. avtalegiro.