Aid in Action

Vanntanker til nye 185 familier

January 29, 2015adminNyheter

Takket være pengegaver fra entreprenørfirmaet Betonmast kan Aid in Action forsyne 185 nye familier i Kenya med vanntanker. Men ingen familier får en vanntank gratis med seg hjem.

Betonmast_sponser_vanntank

Vann fra tak og demninger
Vannsamlingsprosjektet ble startet i 2013 i Gombolo, i Kenya, i samarbeid med Ingeniører uten grenser. På oppdrag av Aid in Action har to masterstudenter fra NTNU i Trondheim forsket på vannsamling i Gombolo og kartlagt regnforholdene i området. De har sett på ulike løsninger for effektiv vannsamling og rådet lokalbefolkningen til å samle vann fra takene og til å grave demninger – noe vi nå jobber mye med.

Vanntanker på nedbetaling
Ingen familier i Kenya får en vanntank gratis med seg hjem. Alle som skal være med på prosjektet må skrive en kontrakt om at de skal betale den ned i fem runder fordelt på fire år. For å få utlevert tanken må de betale 1/5 av vanntankens verdi. Familie kan velge størrelse på vanntankene ettersom de har råd til å betale. Les mer om vannsamlinsprosjektet her.

Per i dag har vi fire størrelser å tilby familiene:

  • 200 Liters tønne
  • 1000 Liters vanntank
  • 5000 Liters vanntank
  • 10 000 Liters vanntank

De store vanntankene blir levert med takrenner som produseres på utviklingssenteret i Gombolo.

Rent vann til flere 
Når familiene betaler ned vanntankene, får samtidig utviklingssenteret i Gombolo mulighet til å kjøpe flere og flere vanntanker – dette gjør at vannsamlingsprosjektet går videre av seg selv og kan hjelpe flere og flere mennesker å få tilgang på rent vann fra sine egne tak.

Til sammen har vi nå fått 330 000 kroner til vannsamling av Betonmast (155 000 kroner julen 2013 og 175 000 kroner julen 2014). På vegne av alle familiene som får vanntanker ønsker vi i Aid in Action å rette en stor takk til Betonmast for pengene de har gitt og til studentene på NTNU som har hjulpet oss å vurdere hvilke løsninger som passer best i Gombolo!

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Kontakt
Aid in Action
v/ Anne Louise Hübert
Dalsnaret 6 B, 1168 Oslo, Norway
Org. nr. 996281159
+47 45619903
annelouise@aidinaction.com
Følg oss
Gi en gave til Aid in Action
Bankkonto 9680.36.48899.

Gi et bidrag direkte på Internett med debet- eller kredittkort via Paypal (PayPal-konto er ikke nødvendig):


Paypal tar 2,80 kr + 3,4% av gavebeløpet i gebyr. Vi oppfordrer deg til å sende penger via bank, engangsbeløp eller pr. avtalegiro.